Jan van Gemeren

Foto Jan van GemerenMijn naam is Jan van Gemeren. Ik begon mijn carrière in de financiële wereld ruim 30 jaar geleden in 1985 bij een commissionair in Amsterdam. De start van de langste bullmarkt aller tijden was net begonnen. Al snel had ik in de gaten dat technische analyse een uitstekend hulpmiddel was om koersen te voorspellen.

Werken als zelfstandig vermogensbeheerder

In 1994 besloot ik voor mezelf te beginnen, en startte samen met twee partners een vermogensbeheerkantoor. Met veel succes mag ik wel zeggen: we hadden meer dan 500 klanten en meerdere kantoren. In deze drukke periode, waarin ik ook het boek “Geld verdienen met Trading” schreef, was ik ingeschreven als Senior Vermogensbeheerder en Senior Beleggingsanalist bij het Dutch Securities Institute (DSI).

In 2000 besloot ik om de financiële wereld vaarwel te zeggen: ik verkocht mijn belang in het vermogensbeheerkantoor en ging diverse wereldreizen maken. Uiteindelijke leidde dit zelfs tot emigratie: sinds 2004 woon ik in Thailand. Maar mijn afscheid van beleggen bleek tijdelijk, en na enkele jaren was ik weer druk hiermee bezig!

Methodieken gebaseerd op natuurwetten

Na een uitgebreide bestudering van de werken van master traders zijn al mijn analyses nog uitsluitend op hun gedachtegoed gebaseerd. Mijn ervaring leert me dat methodieken die jarenlang succesvol waren, zoals trading systemen, black boxes, optimalisaties en dergelijke vroeg of laat gigantisch de mist in gaan.

De methodieken van Gann, Bayer, en Elliot blijven echter succesvol, ondanks de vele veranderingen de afgelopen decennia. Logisch ook, want deze methodieken zijn gebaseerd op natuurwetten.

W.D. Gann wist dat 60 jaar geleden al heel mooi te omschrijven:

“Everything moves in cycles as a result of the natural law of action and reaction. By a study of the past, I have discovered what cycles repeat in the future. (…) It is not my aim to explain the cause of cycles, the general public is not ready for it and probably would not understand or believe it if I explained it… everything works according to past cycles, and that history repeats itself in the lives of men, nations and the stock market.”

Technische én fundamentele analyse

Sinds 2010 combineer ik technische analyse ook met fundamentele analyse en heb me gespecialiseerd in dividend-groeiaandelen; aandelen die vele jaren (bij voorkeur meer dan 10 jaar) consistent hun dividend verhogen. Het doel is om aandelen te kopen waarvan de dividenden en de dividendgroei hoog genoeg zijn en een veiligere belegging zijn dan bijvoorbeeld deposito’s en obligaties. Deze mate van beleggen is uitermate geschikt voor pensioenbeleggen en het genereren van een maandelijks inkomen.

Contact opnemen met mij kan via de contactpagina.